Медицински център Доверие СБТ

Профилактични прегледи за служители на Уникредит Булбанк АД

Резултати УникредитРЕГИСТРАЦИЯ

FacebookTwitterGoogle Plus

Регистратура: 02 / 9845690  0882 215212

BG EN

Медицински

Микронидлинг - интензивно подмладяване на кожата

Микронидлинг

REVIVE MNКлиничният микронидлинг е минимално инвазивен метод за интензивно подмладяване на кожата чрез индуциране на подкожния колаген.

Прецизни микроиглички проникват с честота до 150 убождания в секунда в кожата чрез минимално нараняване на епидермиса.

Естествена реакция от убожданията  е производството на нов колаген и еластин.

Освобождаването на тромбоцити води до начало на активен регенеративен процес чрез стимулирането на отделяне на растежни фактори:
• Намалява дълбочината на белега
• Нормализира структурата на кожата
• Много кратък период на възстановяване/без социална изолация

ПРЕДИМСТВА REVIVE MN

• Най-прецизните изделия за клиничен микронидлинг на пазара
• Отделен модул за моторно тяло, което прави изделието по-безшумно, намалява вибрацията, липсва загравяне върху работния накрайник, което осигурява по-голям комфорт, както за лекаря, така и за пациента
• Много високо ниво на безопасност - еднократни картриджи с патентована защитна мембрана, която не позволява повторно използване и осигурява защита от инфекции
• Подходящ за пациенти с всякакъв вид кожа, включително и по-тъмна

 

Медицински център Доверие СБТ с апаратура за измерване на костна плътност

Апаратура за измерване на костна плътностМодерна апаратура за измерване на костна плътност функционира на територията на Медицински център „Доверие СБТ“ - последно поколение апарат за изследване на костната плътност. Произведен от „Дженерал Електрик” – водеща световна  компания  за производство на медицинска апаратура. Апаратът е уникален не само за България, а и за цяла източна Европа.

 

Освен прецизна диагностика на остеопорозата, апаратът има и много други възможности, които прецизират работата на лекари от различни специалности- ортопеди, ендокринолози, кардиолози, диетолози.

 

Остеодензитометърът дава много добра информация за костната ситема при болни с остеопороза, тежки фрактури, при които е необходима специфична остеосинтеза.

 

Апаратът измерва прецизно и мастната тъкан отложена по вътрешните органи, което може да даде информация за рисковете от сърдечно съдови заболявания. При деца със затлъстяване проследява натрупването на мазнини във вътрешните органи и преценява риска от кардиологични проблеми. Спортистите и хората занимаващи се с бодибилдинг могат редовно да контролират количеството и разпределението на мазнини в тялото си, което ще е от полза за спазването на диетичният им режим, както и за точно определяне на вида и обема на тренировките.

 

Данните от измерването на костната минерална плътност – остеоденситометрия, посредством апаратурата са важен елемент от диагностиката и проследяването на заболяването остеопороза.

Остеопорозата обикновено е асимптоматична. Много често  се проявява с нетипични симптоми. Често внезапните счупвания са голяма изненада за хората, които не са подозирали, че имат остеопороза.

Остеопорозата е хронично заболяване. Постепенно и прогресивно намалява костната маса, костите стават по-крехки и се увеличава рискът от счупването им.

Всеки ден от седмицата можете да запазите час за преглед и изследване на телефон: 02/9845690 и 0882 215212.

Сърбеж в ушите от епифаринкса

Сърбеж в ушите от епифаринксаСърбеж в ушите от епифаринкса
Сърбежа в ушите е често страдание, дължащо се на локални причини в ухото, като гъбички, екземи, възпалителни процеси и др.

 

Невротичен сърбеж се среща при хора, които имат навик често механично да дразнят външния слухов проход..

Вследствие на хронично възпаление на епифаринкса, болните получават сърбеж в ушите и назофаринкса, и рефлекторно или волево често подсмърчат..

 

Понякога сърбежът става комбиниран от ушите и от епифаринкса, особено когато на болните са поставени медикаменти в ушите, за лечение на първичния епифарингиален сърбеж, което предизвиква вторичен сърбеж от химичното и механичното дразнене.

Лечението на епифарингиалния сърбеж се състои от намазване на епифаринкса със комбинация от медикаменти през ден - седем /осем  процедури. Обикновено болните оздравяват напълно.

 

 Лечението на локалния ушен сърбеж зависи от причината.

 

Д-р Л. Хаджи, Специалист УНГ в Медицински център Доверие СБТ

Кампания: подари здраве на любимото сърце!

Кампания: подари здраве на любимото сърце!Кампания: подари здраве на любимото сърце!

Във връзка със Световен ден на сърцето - 29 септември, Медицински център Доверие СБТ и швейцарската марка Dr. Frei организират на 28, 29, и 30-ти септември от 08:00 до 18:30 часа в МЦ Доверие Софарма Бизнес Тауърс, ет. 2 ще се проведат Дни за превенция на хипертонията и сърдечно-съдовите заболявания.

БЕЗПЛАТНО за вас:

  • Измерване на кръвно налягане
  • Првила и грешки при измерването
  • Консултация за правилния избор на подходящ апарат за измерване

ПОДАРИ ЗДРАВЕ НА ЛЮБИМОТО СЪРЦЕ - вземи по време на кампанията талон за остъпка 20 лв. при покупка в Аптека scs, Софарма Бизнес Тауърс на апарат за измерване на кръвно налягане на Dr. Frei.

Изтегли презентацията

Носни клапи и затруднено носно дишане

Носни клапи и затруднено носно дишанеНосни клапи и затруднено носно дишане
Носът е началната част на дихателната система. Преминавайки през него въздухът се затопля, овлажнява и филтрира от механични частици и микроби. Носната лигавица е богато кръвоснабдена, с много добра защита срещу микроби, има специфичен релеф, който създава циклонно движение на вдишания въздух за осигуряване на по- тесен контакт с лигавицата.

 

Входът на носната кухина започва с хрущялен скелет, който се състои от аларния, триъгълния и четириъгълния хрущял. Последните два хрущяла създават образувание наричано носна клапа, която създава съпротивление на вдишания въздух с цел да не нахлува наведнъж голям обем въздух, който не може да бъде обработен от лигавицата.

Това стеснение в нормално състояние  има физиологична функция, но при някои индивиди стеснението е по-изразено и болните имат затруднено носно дишане . Страданието може да варира от по-лека степен, явяващо се само при физическо усилие, до затруднено дишане и в покой. Болните са принудени да дишат през устата. Такива пациенти обикновено страдат и по време на сън, и имат често хъркане в различна степен.

 

Болният сам може да установи проблема с лек натиск върху гърба на носа, 1 см над върха, което води до облекчение на носното дишане.

Лечението на това страдание е оперативно. Извършва се под местна анестезия. Болните остават за наблюдение около един час след интервенцията. Резултатите обикновено са отлични поради леката и атравматична оперативна намеса.
Не се наблюдават козметични или здравословни усложнения.

 

 Най-чести други причини за затруднено носно дишане са:

  • крива носна преграда
  • алергичен и вазомоторен ринит и синуит
  • полипи в носа
  • хипертрофичен ринит
  • преден сух ринит с образуване на сухи кори във входа на носа
  • и други по редки причини

 

Д-р Л. Хаджи, Специалист УНГ в Медицински център Доверие СБТ