Медицински център Доверие СБТ

Профилактични прегледи за служители на Уникредит Булбанк АД

Резултати УникредитРЕГИСТРАЦИЯ

FacebookTwitterGoogle Plus

Регистратура: 02 / 9845690  0882 215212

BG EN

Новини

Микронидлинг - интензивно подмладяване на кожата

Микронидлинг

REVIVE MNКлиничният микронидлинг е минимално инвазивен метод за интензивно подмладяване на кожата чрез индуциране на подкожния колаген.

Прецизни микроиглички проникват с честота до 150 убождания в секунда в кожата чрез минимално нараняване на епидермиса.

Естествена реакция от убожданията  е производството на нов колаген и еластин.

Освобождаването на тромбоцити води до начало на активен регенеративен процес чрез стимулирането на отделяне на растежни фактори:
• Намалява дълбочината на белега
• Нормализира структурата на кожата
• Много кратък период на възстановяване/без социална изолация

ПРЕДИМСТВА REVIVE MN

• Най-прецизните изделия за клиничен микронидлинг на пазара
• Отделен модул за моторно тяло, което прави изделието по-безшумно, намалява вибрацията, липсва загравяне върху работния накрайник, което осигурява по-голям комфорт, както за лекаря, така и за пациента
• Много високо ниво на безопасност - еднократни картриджи с патентована защитна мембрана, която не позволява повторно използване и осигурява защита от инфекции
• Подходящ за пациенти с всякакъв вид кожа, включително и по-тъмна

 

Медицински център Доверие СБТ с апаратура за измерване на костна плътност

Апаратура за измерване на костна плътностМодерна апаратура за измерване на костна плътност функционира на територията на Медицински център „Доверие СБТ“ - последно поколение апарат за изследване на костната плътност. Произведен от „Дженерал Електрик” – водеща световна  компания  за производство на медицинска апаратура. Апаратът е уникален не само за България, а и за цяла източна Европа.

 

Освен прецизна диагностика на остеопорозата, апаратът има и много други възможности, които прецизират работата на лекари от различни специалности- ортопеди, ендокринолози, кардиолози, диетолози.

 

Остеодензитометърът дава много добра информация за костната ситема при болни с остеопороза, тежки фрактури, при които е необходима специфична остеосинтеза.

 

Апаратът измерва прецизно и мастната тъкан отложена по вътрешните органи, което може да даде информация за рисковете от сърдечно съдови заболявания. При деца със затлъстяване проследява натрупването на мазнини във вътрешните органи и преценява риска от кардиологични проблеми. Спортистите и хората занимаващи се с бодибилдинг могат редовно да контролират количеството и разпределението на мазнини в тялото си, което ще е от полза за спазването на диетичният им режим, както и за точно определяне на вида и обема на тренировките.

 

Данните от измерването на костната минерална плътност – остеоденситометрия, посредством апаратурата са важен елемент от диагностиката и проследяването на заболяването остеопороза.

Остеопорозата обикновено е асимптоматична. Много често  се проявява с нетипични симптоми. Често внезапните счупвания са голяма изненада за хората, които не са подозирали, че имат остеопороза.

Остеопорозата е хронично заболяване. Постепенно и прогресивно намалява костната маса, костите стават по-крехки и се увеличава рискът от счупването им.

Всеки ден от седмицата можете да запазите час за преглед и изследване на телефон: 02/9845690 и 0882 215212.

Кампания: подари здраве на любимото сърце!

Кампания: подари здраве на любимото сърце!Кампания: подари здраве на любимото сърце!

Във връзка със Световен ден на сърцето - 29 септември, Медицински център Доверие СБТ и швейцарската марка Dr. Frei организират на 28, 29, и 30-ти септември от 08:00 до 18:30 часа в МЦ Доверие Софарма Бизнес Тауърс, ет. 2 ще се проведат Дни за превенция на хипертонията и сърдечно-съдовите заболявания.

БЕЗПЛАТНО за вас:

  • Измерване на кръвно налягане
  • Првила и грешки при измерването
  • Консултация за правилния избор на подходящ апарат за измерване

ПОДАРИ ЗДРАВЕ НА ЛЮБИМОТО СЪРЦЕ - вземи по време на кампанията талон за остъпка 20 лв. при покупка в Аптека scs, Софарма Бизнес Тауърс на апарат за измерване на кръвно налягане на Dr. Frei.

Изтегли презентацията

Сърбеж в ушите от епифаринкса

Сърбеж в ушите от епифаринксаСърбеж в ушите от епифаринкса
Сърбежа в ушите е често страдание, дължащо се на локални причини в ухото, като гъбички, екземи, възпалителни процеси и др.

 

Невротичен сърбеж се среща при хора, които имат навик често механично да дразнят външния слухов проход..

Вследствие на хронично възпаление на епифаринкса, болните получават сърбеж в ушите и назофаринкса, и рефлекторно или волево често подсмърчат..

 

Понякога сърбежът става комбиниран от ушите и от епифаринкса, особено когато на болните са поставени медикаменти в ушите, за лечение на първичния епифарингиален сърбеж, което предизвиква вторичен сърбеж от химичното и механичното дразнене.

Лечението на епифарингиалния сърбеж се състои от намазване на епифаринкса със комбинация от медикаменти през ден - седем /осем  процедури. Обикновено болните оздравяват напълно.

 

 Лечението на локалния ушен сърбеж зависи от причината.

 

Д-р Л. Хаджи, Специалист УНГ в Медицински център Доверие СБТ

Носни клапи и затруднено носно дишане

Носни клапи и затруднено носно дишанеНосни клапи и затруднено носно дишане
Носът е началната част на дихателната система. Преминавайки през него въздухът се затопля, овлажнява и филтрира от механични частици и микроби. Носната лигавица е богато кръвоснабдена, с много добра защита срещу микроби, има специфичен релеф, който създава циклонно движение на вдишания въздух за осигуряване на по- тесен контакт с лигавицата.

 

Входът на носната кухина започва с хрущялен скелет, който се състои от аларния, триъгълния и четириъгълния хрущял. Последните два хрущяла създават образувание наричано носна клапа, която създава съпротивление на вдишания въздух с цел да не нахлува наведнъж голям обем въздух, който не може да бъде обработен от лигавицата.

Това стеснение в нормално състояние  има физиологична функция, но при някои индивиди стеснението е по-изразено и болните имат затруднено носно дишане . Страданието може да варира от по-лека степен, явяващо се само при физическо усилие, до затруднено дишане и в покой. Болните са принудени да дишат през устата. Такива пациенти обикновено страдат и по време на сън, и имат често хъркане в различна степен.

 

Болният сам може да установи проблема с лек натиск върху гърба на носа, 1 см над върха, което води до облекчение на носното дишане.

Лечението на това страдание е оперативно. Извършва се под местна анестезия. Болните остават за наблюдение около един час след интервенцията. Резултатите обикновено са отлични поради леката и атравматична оперативна намеса.
Не се наблюдават козметични или здравословни усложнения.

 

 Най-чести други причини за затруднено носно дишане са:

  • крива носна преграда
  • алергичен и вазомоторен ринит и синуит
  • полипи в носа
  • хипертрофичен ринит
  • преден сух ринит с образуване на сухи кори във входа на носа
  • и други по редки причини

 

Д-р Л. Хаджи, Специалист УНГ в Медицински център Доверие СБТ

Ларингеална кашлица

Ларингеална кашлицаЛарингеална кашлица
Обект на нашето изложение са пациенти, които кашлят от дълго време - месеци и години без видима причина в белия дроб и бронхите. Във входа на ларинкса се намират чувствителни рецептори, при дразнене, на които се получава кашличен акт. При по силно дразнене може да се получи и спазъм на ларинкса. Рефлекса на тази сензорна зона е за своевременна реакция за защита на дихателните пътища от попадане на храна, течности др.

 

Тази сензорна зона се намира главно на ръба на епиглотиса, ареепиглотичните гънки, аретеноидните хрущяли.

При патологични състояния като  хроничен хипофарингит, омега епиглотис, уголеменаезична сливица ,кисти восновата на езика, свръх увеличена чувствителност на сензорната зона и др., болният се оплаква от хронична суха кашлица с / или без ларингоспазъм, който може да варира от лек до създаващ страх от задушаване.

 

Обикновено отключващ момент е приемане на дразнещи храни, напитки, прах, рязка промяна на температурата. Болните нямат храчки, но имат усещанеза секрет или за чуждо тяло в гърлото. Обикновено оплакванията не се повлияват от класическо медикаментозно лечение.

 

Лечение на ларингеална кашлица

В повечето случаи повлияването е чрез локално намазване на сензорната зона със специална медикаментозна микстурана няколко сеанса.

При стриктно изпълнение на лечението болните се повлияват благоприятно, почти  без рецидив.

 

Д-р Л. Хаджи, Специалист УНГ в Медицински център Доверие СБТ

Имунизационен календар

Навършена
възраст

Имунизация

Ваксина

Начин на приложение

през първите 24 часа след раждането

Имунизация против хепатит тип В

(І прием)

Рекомбинантна хепатит В ваксина

мускулно,
0.5 мл

от 48 -мия час след раждането

Имунизация против туберкулоза

БЦЖ ваксина

вътрекожно,
0.1 мл

един месец

Имунизация против хепатит В

(ІІ прием)

Рекомбинантна хепатит В ваксина

мускулно,
0.5 мл

два месеца

Имунизация против полиомиелит

(І прием)

Тривалентна жива полиомиелитна ваксина (І, ІІ, ІІІ тип)

през устата,
2 капки

Имунизация против дифтерия, тетанус и коклюш (І прием)

Ваксина ДТК

подкожно,
0.5 мл

три месеца

Имунизация против полиомиелит

(ІІ прием)

Тривалентна жива полиомиелитна ваксина (І, ІІ, ІІІ тип)

през устата,
2 капки

Имунизация против дифтерия, тетанус и коклюш (ІІ прием)

Ваксина ДТК

подкожно,
0.5 мл

четири месеца

Имунизация против полиомиелит

(ІІІ прием)

Тривалентна жива полиомиелитна ваксина (І, ІІ, ІІІ тип)

през устата,
2 капки

Имунизация против дифтерия, тетанус и коклюш (ІІІ прием)

Ваксина ДТК

подкожно,
0.5 мл

шест месеца

Имунизация против хепатит тип В

(ІІІ прием)

Рекомбинантна хепатит В ваксина

мускулно,
0.5 мл

седем месеца

Проверка за белег след БЦЖ имунизацията. На децата без белег се прави проба Манту (5 МЕ ППД) и отрицателните се имунизират

БЦЖ ваксина

вътрекожно,
0.1 мл

тринадесет месеца

Имунизация против морбили, паротит и рубеола

Триваксина морбили-паротит-рубеола

подкожно или мускулно,
0.5 мл

четиринадесет месеца

Първа реимунизация против полиомиелит (ІV прием)

Тривалентна жива полиомиелитна ваксина (І, ІІ, ІІІ тип)

през устата,
2 капки

двадесет и два месеца

Втора реимунизация против полиомиелит (V прием)

Тривалентна жива полиомиелитна ваксина (І, ІІ, ІІІ тип)

през устата,
2 капки

до 24 -ия месец (не по-рано от една година след ІІІ прием)

Първа реимунизация против дифтерия, тетанус и коклюш

Ваксина ДТК

подкожно,
0.5 мл

седем години

Трета реимунизация против полиомиелит (VІ прием)

Тривалентна жива полиомиелитна ваксина (І, ІІ, ІІІ тип)

през устата,
2 капки

Реимунизация против дифтерия и тетанус

ДТ ваксина

мускулно,
0.5 мл

Реимунизация против туберкулоза (след отрицателна проба Манту)

БЦЖ ваксина

вътрекожно,
0.1 мл

единадесет години

Реимунизация против туберкулоза (след отрицателна проба Манту)

БЦЖ ваксина

вътрекожно,
0.1 мл

дванадесет години

Реимунизация против морбили, паротит и рубеола

Триваксина морбили-паротит-рубеола

подкожно или мускулно,
0.5 мл

Реимунизация против тетанус и дифтерия

ТД ваксина

мускулно,
0.5 мл

седемнадесет години

Реимунизация против тетанус и дифтерия

ТД ваксина

мускулно,
0.5 мл

Реимунизация против туберкулоза (след отрицателна проба Манту)

БЦЖ ваксина

мускулно,
0.1 мл

От 25 -та година през 10 години

Реимунизация против тетанус и дифтерия

ТД ваксина

мускулно,
0.5 мл