Медицински център Доверие СБТ

Профилактични прегледи за служители

РЕГИСТРАЦИЯ

FacebookTwitterGoogle Plus

Регистратура: 02 /4036 800   0882 215212

BG EN

Красота

Как да се грижим за кожата и косата си през зимата

Грижа за кожата и косата през зиматаСтуденият зимен въздух може да се отрази негативно на вашата кожа и коса.Ще ви предложим няколко стъпки как да се грижите за тях през най-студените месеци на годината.Те не само ще ги поддържат красиви, но и ще предотвратят тяхното преждевременно стареене.

 

Стъпка 1. Облечете се от горе до долу.Инвестирайте в топъл чифт ръкавици за да предпазите ръцете си от изсушаване и белене.Препоръчително е те да бъдат водоустойчиви за да не пропускат влага, когато докосвате снега.Не забравяйте да носите шапка, която да пази главата и косата топли.Прекалено излагане на студени температури може да направи косата ви крехка и суха и податлива на увреждане.Освен това носете и шал, който да защитава кожата на врата и гърдите.

 

Прочети още...

Clear Lift Неоперативен лифтинг в обедната почивка

Clear Lift Неоперативен лифтинг в обедната почивка

Искате да изглеждате по-млади, без болка и без време за възстановяване?

Cear Lift e първата реална алтернатива на хирургичния лифтинг! Cear Lift набира популярност като „ lunch lime” процедура, която може да отнеме 10 години от лицето Ви за по-малко от 30 минути!

Терапията е безболезнена, не изисква време за възстановяване и е напълно безопасна за кожата. Ключът се състои в излъчването на контролирани снопчета лазерна енергия в дълбочина без да се засягат повърхностните слоеве на кожата. Тази техника стимулира образуването на нов колаген, стяга и подобрява незабавно вида на кожата. Особено подходяща е за области, които до сега са били трудни за третиране поради повишен риск от изгаряне и образуване на белези (очен контур, периорална област, деколте).

 

Грижи за косата през лятото

Грижи за косата през лятото

Всички обичаме слънцето, но е факт, че то може да се окаже един от най-агресивните вредители за здравата коса.

Тогава освен редовните методи като сушене, изправяне, боядисване и други , в допълнение влизат и силното слънце и морската или хлорираната вода. В резултат на това косата става слаба, губи своя блясък, а косъмът започва се “цепи”.

Как да я предпазим?

Шапка, лента или хубава кърпа за глава са добро решение да предпазим косата си от пряко слънчево влияние. Друг вариант е да използвате спрей с ултравиолетова защита. Тези специални продукти със слънцезащитна формула могат да сведат вредните последици до минимум и същевременно да защитят и кожата на главата от UV-лъчите.

Мийте косата си с хладка вода. Прекалено горещата вода може също да изсуши косата. Много добра идея е да преминете към шампоан и балсам, специално направени за суха коса, дори вашата да не е такава. Причината – силното слънце изсушава дори коса, която по принцип не е суха.

Да не забравяме и майката природа. Много е полезно един-два пъти седмично косата да се изплаква с билкови отвари. Те не предпазват от ултравиолетовите лъчи, но възвръщат еластичността на косъма. Натуралните масла също намират широко приложение в борбата с изтощената коса. Използвайте ги в балсама си за подсилване на действието му или директно върху косата. Най-подходящи са бадемовото масло, аргановото масло и маслото от жожоба.