Медицински център Доверие СБТ

Профилактични прегледи за служители

РЕГИСТРАЦИЯ

FacebookTwitterGoogle Plus

Регистратура: 02 /4036 800   0882 215212

BG EN

Грижи за косата през лятото

Грижи за косата през лятото

Всички обичаме слънцето, но е факт, че то може да се окаже един от най-агресивните вредители за здравата коса.

Тогава освен редовните методи като сушене, изправяне, боядисване и други , в допълнение влизат и силното слънце и морската или хлорираната вода. В резултат на това косата става слаба, губи своя блясък, а косъмът започва се “цепи”.

Как да я предпазим?

Шапка, лента или хубава кърпа за глава са добро решение да предпазим косата си от пряко слънчево влияние. Друг вариант е да използвате спрей с ултравиолетова защита. Тези специални продукти със слънцезащитна формула могат да сведат вредните последици до минимум и същевременно да защитят и кожата на главата от UV-лъчите.

Мийте косата си с хладка вода. Прекалено горещата вода може също да изсуши косата. Много добра идея е да преминете към шампоан и балсам, специално направени за суха коса, дори вашата да не е такава. Причината – силното слънце изсушава дори коса, която по принцип не е суха.

Да не забравяме и майката природа. Много е полезно един-два пъти седмично косата да се изплаква с билкови отвари. Те не предпазват от ултравиолетовите лъчи, но възвръщат еластичността на косъма. Натуралните масла също намират широко приложение в борбата с изтощената коса. Използвайте ги в балсама си за подсилване на действието му или директно върху косата. Най-подходящи са бадемовото масло, аргановото масло и маслото от жожоба.

 

Share